Đurić: U prethodnom periodu važno koordinisano delovanje Beograda i predstavnka kosovskih Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je naglasio da je u predstojećem periodu veoma važno koordinisano delovanje vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u Privremenim institucijama samouprave u Prištini, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih intresa.

Đurić sa predstavnicima Srpske liste

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučićy i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini. Oni su izneli i stav da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Republike Srbije i srpskog naroda u celini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije.