СНФ поводом реаговања Српске листе: Ни кад истина заболи не смеју се цртати мете

Поводом реаговање Српске листе на саопштење које је недавно издао Српски национални форум (СНФ) али и, „стрелица упућених према СНФ-у“, из овог политичког удружења истичу да их клима која се око тога ствара подсећа „неславне дане Срспке листе,  с јесени 2017. године,  када је исти манир „цртања мете“ (срамни видео-спот) „испаљен према сада покојном Оливеру Ивановићу, oправдавајући то политичком борбом“.  СНФ поставља питање: шта је или ко је најновија мета Српске листе? Да ли је Српска листа свесна да својим оценама и жигосањима „издајника“, својим „ловом на вештице“, може навести било ког идиота са револвером да понови 16. јануар? Можда није свесна, али након овог упозорења мора бити свесна.

Саоштење СНФ-а преносимо у целости:

Дана, 26. јула 2018. Српски национални форум је издао саопштење у коме указује на нетачно извештавање јавности у Србији од стране челника Српске листе, а у погледу подршке коју, наводно, Срби са КиМ већински дају својој неизвесној судбини. Истовремено, СНФ је безусловно подржао ставове: СПЦ, СА Сабора СПЦ као и епископа Епархије Рашко-призренске г. Теодосија, и те ставове оценио као већински подржане од стране Срба са КиМ. И то је све. То је уосталом оно што СНФ ради већ четири године: указује, упозорава, анализира; сасвим легитимно, не учествујући у страначком такмичењу.

Међутим, само пар сати након саопштења СНФ-а, огласила се и Српска листа и крајње непримереним тоном критиковала СНФ, алудирајући на приватности његових чланова, помињући чак и децу. Ничиме, ама, ни једном речју не побијајући аргументе СНФ, осим да је Српска листа на изборима добила 90% гласова Срба!?. Реаговање Српске листе и стрелице упућене према СНФ је подсетило на њене неславне дане с јесени 2017. када је исти манир „цртања мете“ (срамни видео-спот) испољен према сада покојном Оливеру Ивановићу, oправдавајући то политичком борбом.

Шта је или ко је најновија мета Српске листе? Да ли је Српска листа свесна да својим оценама и жигосањима „издајника“, својим „ловом на вештице“, може навести било ког идиота са револвером да понови 16. Јануар? Можда није свесна, али након овог упозорења мора бити свесна.

СНФ ће будно анализирати даље потезе и реторику Српске листе, и по потреби обавестити надлежне полицијске и судске органе и медије.

У Грачаници, 28.07.2018.

Информативна служба СНФ