SNF povodom reagovanja Srpske liste: Ni kad istina zaboli ne smeju se crtati mete

Povodom reagovanje Srpske liste na saopštenje koje je nedavno izdao Srpski nacionalni forum (SNF) ali i, „strelica upućenih prema SNF-u“, iz ovog političkog udruženja ističu da ih klima koja se oko toga stvara podseća „neslavne dane Srspke liste,  s jeseni 2017. godine,  kada je isti manir „crtanja mete“ (sramni video-spot) „ispaljen prema sada pokojnom Oliveru Ivanoviću, opravdavajući to političkom borbom“.  SNF postavlja pitanje: šta je ili ko je najnovija meta Srpske liste? Da li je Srpska lista svesna da svojim ocenama i žigosanjima „izdajnika“, svojim „lovom na veštice“, može navesti bilo kog idiota sa revolverom da ponovi 16. januar? Možda nije svesna, ali nakon ovog upozorenja mora biti svesna.

Saoštenje SNF-a prenosimo u celosti:

Dana, 26. jula 2018. Srpski nacionalni forum je izdao saopštenje u kome ukazuje na netačno izveštavanje javnosti u Srbiji od strane čelnika Srpske liste, a u pogledu podrške koju, navodno, Srbi sa KiM većinski daju svojoj neizvesnoj sudbini. Istovremeno, SNF je bezuslovno podržao stavove: SPC, SA Sabora SPC kao i episkopa Eparhije Raško-prizrenske g. Teodosija, i te stavove ocenio kao većinski podržane od strane Srba sa KiM. I to je sve. To je uostalom ono što SNF radi već četiri godine: ukazuje, upozorava, analizira; sasvim legitimno, ne učestvujući u stranačkom takmičenju.

Međutim, samo par sati nakon saopštenja SNF-a, oglasila se i Srpska lista i krajnje neprimerenim tonom kritikovala SNF, aludirajući na privatnosti njegovih članova, pominjući čak i decu. Ničime, ama, ni jednom rečju ne pobijajući argumente SNF, osim da je Srpska lista na izborima dobila 90% glasova Srba!?. Reagovanje Srpske liste i strelice upućene prema SNF je podsetilo na njene neslavne dane s jeseni 2017. kada je isti manir „crtanja mete“ (sramni video-spot) ispoljen prema sada pokojnom Oliveru Ivanoviću, opravdavajući to političkom borbom.

Šta je ili ko je najnovija meta Srpske liste? Da li je Srpska lista svesna da svojim ocenama i žigosanjima „izdajnika“, svojim „lovom na veštice“, može navesti bilo kog idiota sa revolverom da ponovi 16. Januar? Možda nije svesna, ali nakon ovog upozorenja mora biti svesna.

SNF će budno analizirati dalje poteze i retoriku Srpske liste, i po potrebi obavestiti nadležne policijske i sudske organe i medije.

U Gračanici, 28.07.2018.

Informativna služba SNF