Општина Грачаница прави кућу породици Јовановић из Горње Гуштерице

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић потписао је уговор за изградњу куће трочланој породици Зорана Јовановића из Горње Гуштерице. Поповић је данас обишао ову породицу, како би се упознао са њиховом тешком животном ситуацијом, али и уручио уговор који подразумева изградњу нове куће.

Јовановићи тренутно живе у старој и трошној кући, која је почела да се урушава. Због овако тешких услова општина Грачаница ће им направити нови дом површине 62 квадрата, чија би изградња требало да почне за месец и по дана.

После потписивања уговора, Поповић је рекао да општина Грачаница помаже грађанима како би опстали и остали на кућном прагу.

„Више пута смо обишли породицу Јовановић, која је према извештају Комисије једна од најугроженијих у општини Грачаница. Успели смо да издвојимо средства за изградњу куће. Настављамо оно што смо обећали, да се боримо за сваку породицу и у будућности настојаћемо да створимо што боље услове за живот овде“, нагласио је председник општине Грачаница.

Зоран Јовановић из Горње Гуштерице захвалио се општини Грачаница и председнику Поповићу на изградњи куће истакавши да ће за њега и породицу веома значити, с обзиром да у тешким условима живе у кући старој преко 70 година.