Opština Gračanica pravi kuću porodici Jovanović iz Gornje Gušterice

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović potpisao je ugovor za izgradnju kuće tročlanoj porodici Zorana Jovanovića iz Gornje Gušterice. Popović je danas obišao ovu porodicu, kako bi se upoznao sa njihovom teškom životnom situacijom, ali i uručio ugovor koji podrazumeva izgradnju nove kuće.

Jovanovići trenutno žive u staroj i trošnoj kući, koja je počela da se urušava. Zbog ovako teških uslova opština Gračanica će im napraviti novi dom površine 62 kvadrata, čija bi izgradnja trebalo da počne za mesec i po dana.

Posle potpisivanja ugovora, Popović je rekao da opština Gračanica pomaže građanima kako bi opstali i ostali na kućnom pragu.

„Više puta smo obišli porodicu Jovanović, koja je prema izveštaju Komisije jedna od najugroženijih u opštini Gračanica. Uspeli smo da izdvojimo sredstva za izgradnju kuće. Nastavljamo ono što smo obećali, da se borimo za svaku porodicu i u budućnosti nastojaćemo da stvorimo što bolje uslove za život ovde“, naglasio je predsednik opštine Gračanica.

Zoran Jovanović iz Gornje Gušterice zahvalio se opštini Gračanica i predsedniku Popoviću na izgradnji kuće istakavši da će za njega i porodicu veoma značiti, s obzirom da u teškim uslovima žive u kući staroj preko 70 godina.