Ухапшен Србин из Кормињана на саслушању у Гњилану. Његов адвокат не зна праве разлоге хапшења

Фото: РТВ Пулс

Витомир Илић, (58) кога је Специјална косовска полиција ухапсила јутрос у породичној кући у Кормињану, налази се у Полицијској станици у Гњилану, где је, како јавља РТВ Пулс, приведен на информативни разговор. Ухапшени Србин се, према сазнањима ове телевизије, осећа добро и јавио се породици телефоном.

Витомирова супруга Диана каже да ју је јутрос око шест часова пробудила бука и насилни улазак полицајаца у породичну кућу.

„Пресекли су катанац на капији, а затим упали у кућу где су одмах почели са претресом. Међутим, ништа сумњиво нису пронашли“, изјавила је Диана и нагласила да су у тој акцији полицијаци били посебно брутални према њој.

Диана је Албанка из Скадра која са супругум Витомиром и сином Јованом живи на Косову већ десетак година. Каже да је у акцији полиције учестовало тридесетак специјалаца наоружаних пушкама, а у Кормињане су стигли у седам службених џипова. Мештане овог, чисто српског села у општини Ранилуг,  јутрошња акција је знатно узнемирила.

Адвокат Василије Арсић, правни заступник ухапшеног Србина, потврдио је за РТВ Пулс да је Витомир још увек у полицији, али да против њега и даље није покренут поступак.

„Ако до краја дана тужилац не поднесе кривичну пријаву, мораће да га пусте на слободу без одлагања“, рекао је Арсић и додао да у овом тренутку нико не зна за шта би Илић могао да буде осумњичен.

(извор РТВ ПУЛС)