Нови станови за социјалне случајеве и младе брачне парове

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић обишао је радове на изградњи шест стамбених зграда у Лапљем Селу. У овом месту у току су интензивни радови на изградњи зграда са укупно 24 стана, у које ће, према речима Поповића, бити усељене социјалне категорије становништва, али и млади брачни парови.

Приликом обиласка градилишта, Поповић је нагласио да је задовољан како радови напредују и да очекује да ће прве четири зграде, чију изградњу финансира општина Грачаница, бити завршене и пре планираног рока.

“У току су радови на још две зграде које финансира Министарство локалне самоуправе. Настављамо да директно помажемо породице у општини Грачаница. Наша је обавеза и задатак да пронађемо начине да им помогнемо, јер здрава породица значи здраво друштво. Када будемо успели у томе, мислим да је наш опстанак на овом простору загарантован“, рекао је Поповић.

Динамичким планом предвиђено је да зграде буду готове за три месеца, али према речима архитекте, Јелене Трајковић прве четири зграде биће завршене пре рока.

Председник општине Грачаница, обишао градилиште, Фото: инфо служба општине Грачаница

„Завршена је сива фаза, почело је малтерисање и глетовање зидова, постављање електро инсталације, а упоредо са тим и израда водоводне и канализационе мреже. У почетној фази су радови на преостале две зграде, где је урађен темељ. Укупна површина свих шест зграда је 1.620 квадрата, а у свакој згради биће по четири стана“, рекла је Трајковићева.

Поповић је најавио да ће ускоро у Доњој Гуштерици почети изградња још три зграде са укупно 12 стамбених јединица.

(информативна служба Оптшине Грачаница)