Novi stanovi za socijalne slučajeve i mlade bračne parove

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović obišao je radove na izgradnji šest stambenih zgrada u Lapljem Selu. U ovom mestu u toku su intenzivni radovi na izgradnji zgrada sa ukupno 24 stana, u koje će, prema rečima Popovića, biti useljene socijalne kategorije stanovništva, ali i mladi bračni parovi.

Prilikom obilaska gradilišta, Popović je naglasio da je zadovoljan kako radovi napreduju i da očekuje da će prve četiri zgrade, čiju izgradnju finansira opština Gračanica, biti završene i pre planiranog roka.

“U toku su radovi na još dve zgrade koje finansira Ministarstvo lokalne samouprave. Nastavljamo da direktno pomažemo porodice u opštini Gračanica. Naša je obaveza i zadatak da pronađemo načine da im pomognemo, jer zdrava porodica znači zdravo društvo. Kada budemo uspeli u tome, mislim da je naš opstanak na ovom prostoru zagarantovan“, rekao je Popović.

Dinamičkim planom predviđeno je da zgrade budu gotove za tri meseca, ali prema rečima arhitekte, Jelene Trajković prve četiri zgrade biće završene pre roka.

Predsednik opštine Gračanica, obišao gradilište, Foto: info služba opštine Gračanica

„Završena je siva faza, počelo je malterisanje i gletovanje zidova, postavljanje elektro instalacije, a uporedo sa tim i izrada vodovodne i kanalizacione mreže. U početnoj fazi su radovi na preostale dve zgrade, gde je urađen temelj. Ukupna površina svih šest zgrada je 1.620 kvadrata, a u svakoj zgradi biće po četiri stana“, rekla je Trajkovićeva.

Popović je najavio da će uskoro u Donjoj Gušterici početi izgradnja još tri zgrade sa ukupno 12 stambenih jedinica.

(informativna služba Optšine Gračanica)