Поповић са представницима УНИЦЕФ-а о будућој сарадњи, без присуства медија

Срђан Поповић са Џејмсом Мугајом

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је данас са замеником шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а на Косову Џејмсом Мугајом о могућој сарадњи, посебно о могућностима помоћи те међународне организације Уједињених нација за децу и омладину у опремању нове зграде вртића у Угљару, која ће ускоро бити изграђена, сопштила је Информативна служба Општине.

Председник Општине Грачаница, Срђан Поповић и заменик шефа Канцеларије УНИЦЕФ-а Џејмс Мугај, разговарали су о будућој сарадњи, посебно око побољшања услова рада и боравка деце у предшколским установама на територији Општине Грачаница, а потом су обишли радове на згради вртића у Угљару. Договорено је да представници УНИЦЕФ-а зграду обданишта обиђу још једном по њеном завршетку како би се детаљно договорили око потребне помоћи.

„УНИЦЕФ је позван од стране председника општине Грачаница како би пронашли опције за будућу сарадњу. Срећни смо што смо се данас састали са председником Поповићем и његовим тимом. Подржаћемо општину Грачаница у њеним напорима да предшколским установама обезбеди боље услове за развој и учење деце“, истакао је Мугај у изјави Информативној служби Општине Грачаница.

Како јесаопштено, у Угљару су интензивирани радови на изградњи обданишта. Нова зграда налазиће се близу Основне школе и његовим отварањем трајно ће се решити проблем и деце и родитеља из Угљара, јер тамошња Предшколска установа „Наша радост“, већ годинама ради у приватној кући.

Иначе, медији нису били позвани да испрате догађај.

Анђелка Ћуп