Селаковић и Ђурић са Српском листом у Косовској Митровици

Фото ГрачаницаОнлајн: Селаковић и Ђурић са Српском листом

Током сасатанка генералног секретара председника Републике Србије, Николе Селаковића и директора Канцеларије за КиМ, Марка Ђурића са члановима Српске листе у Косовској Митровици, телефоном се укључио и председник Србије Александар Вучић, поручивши Србима на Косову и Метохији да имају поверења у државни врх своје државе и обећавши велике пројекте северно и јужно од реке Ибар.

„Не могу да вам опишем колику одговорност осећам данас пред вама или сваки пут када сам на КиМ. А данас сам дошао овде у Косовску Митровицу између осталог да вам кажем да смо поносни вашом издржљивошћу и хрброшћу да поднесете невероватну кампању лажи и да верујете у државу Срију у таквим околностима. Оно што желим данас да поручим сваком Србину на Космету и из Косовске Митровице, јесте да не слушате више оне који вас лажу, јер шта год да буде у наредном периоду, имате нашу реч да ћете имати само више, и подршке, и новца и безбедности”, рекао је између осталог директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, Марко Ђурић, обраћајући се члановима Српске листе у Косовској Митровици и нагласивши да не жели да се осврће на оне који су, како је рекао, у претходном времену покушавали да их вређају и лажу а при том желећи да КиМ на целој територији постане независна држава.

Фото ГрачаницаОнлајн: Селаковић и Ђурић са Српском листом

Са Ђурићем, у Косовској Митровици је боравио и Никола Селаковић, генерални секретар председника Републике Србије, који је указао на политиканство оних који, како је нагласио, покушавају да прикажу да се „ овде припрема нека погодба између срског и албанског руководства у Приштини“ и да увуку народ у ту политиканску причу.

“Јуче сте имали прилику да будете сведоци обраћања председника Вучића, да се чује један реалан и рационалан приступ решења проблема, али чврст и јасан став да нема договора у којем се једна страна понижава а друга уздиже”, рекао је Селаковић, подсећајући да Србија испуњава своје обавезе али да Приштина не испуњава ниједну једину обавезу, а то се првенствено односи на формирање ЗСО. Селаковић је позвао Србе да верују у оно што држава Срија ради и најавио још веће инвестиције на КиМ.

Фото ГрачаницаОнлајн: Селаковић и Ђурић са Српском листом

Окупљенима се обратио телефоном и председник Србије Александар Вучић, објашњавајући да се налазимо у тешким временима када смо, како је нагласио „притиснути са различитих страна, како споља тако од Албанаца, али и од грађана наше националости, који како је казао, представљају кукољ у нашем народу. Председник Вучић је позвао Србе на Косову и Метохији да имају поверења у државни врх, најавио до краја и следеће године израду бројних инфраструктурних пројеката, како северно, тако и јужо од Ибра и најавио свој долазак на КиМ у септембру.


Председник Српске листе, Горан Ракић поручио је државном врху Србије да настави да се бори за бољу будућност српског народа на КиМ, где год да се налази, а присутнима се обратио и Срђан Поповић, градоначелник Грачанице.

„Ових дана не треба да наседамо на провокације и не треба себи да допустимо да будемо испровоцирани разним махинацијама и интерпретацијама од разних личности”, рекао је Поповић, позвавши на јединство и слогу.

После састанка у згради Техничког факултета, Ђурић и Селаковић су прошетали до главног моста на Ибру.

Анђелка Ћуп