Selaković i Đurić sa Srpskom listom u Kosovskoj Mitrovici

Foto GračanicaOnlajn: Selaković i Đurić sa Srpskom listom

Tokom sasatanka generalnog sekretara predsednika Republike Srbije, Nikole Selakovića i direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića sa članovima Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici, telefonom se uključio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poručivši Srbima na Kosovu i Metohiji da imaju poverenja u državni vrh svoje države i obećavši velike projekte severno i južno od reke Ibar.

„Ne mogu da vam opišem koliku odgovornost osećam danas pred vama ili svaki put kada sam na KiM. A danas sam došao ovde u Kosovsku Mitrovicu između ostalog da vam kažem da smo ponosni vašom izdržljivošću i hrbrošću da podnesete neverovatnu kampanju laži i da verujete u državu Sriju u takvim okolnostima. Ono što želim danas da poručim svakom Srbinu na Kosmetu i iz Kosovske Mitrovice, jeste da ne slušate više one koji vas lažu, jer šta god da bude u narednom periodu, imate našu reč da ćete imati samo više, i podrške, i novca i bezbednosti”, rekao je između ostalog direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM, Marko Đurić, obraćajući se članovima Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i naglasivši da ne želi da se osvrće na one koji su, kako je rekao, u prethodnom vremenu pokušavali da ih vređaju i lažu a pri tom želeći da KiM na celoj teritoriji postane nezavisna država.

Foto GračanicaOnlajn: Selaković i Đurić sa Srpskom listom

Sa Đurićem, u Kosovskoj Mitrovici je boravio i Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, koji je ukazao na politikanstvo onih koji, kako je naglasio, pokušavaju da prikažu da se „ ovde priprema neka pogodba između srskog i albanskog rukovodstva u Prištini“ i da uvuku narod u tu politikansku priču.

“Juče ste imali priliku da budete svedoci obraćanja predsednika Vučića, da se čuje jedan realan i racionalan pristup rešenja problema, ali čvrst i jasan stav da nema dogovora u kojem se jedna strana ponižava a druga uzdiže”, rekao je Selaković, podsećajući da Srbija ispunjava svoje obaveze ali da Priština ne ispunjava nijednu jedinu obavezu, a to se prvenstveno odnosi na formiranje ZSO. Selaković je pozvao Srbe da veruju u ono što država Srija radi i najavio još veće investicije na KiM.

Foto GračanicaOnlajn: Selaković i Đurić sa Srpskom listom

Okupljenima se obratio telefonom i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, objašnjavajući da se nalazimo u teškim vremenima kada smo, kako je naglasio „pritisnuti sa različitih strana, kako spolja tako od Albanaca, ali i od građana naše nacionalosti, koji kako je kazao, predstavljaju kukolj u našem narodu. Predsednik Vučić je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da imaju poverenja u državni vrh, najavio do kraja i sledeće godine izradu brojnih infrastrukturnih projekata, kako severno, tako i južo od Ibra i najavio svoj dolazak na KiM u septembru.


Predsednik Srpske liste, Goran Rakić poručio je državnom vrhu Srbije da nastavi da se bori za bolju budućnost srpskog naroda na KiM, gde god da se nalazi, a prisutnima se obratio i Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice.

„Ovih dana ne treba da nasedamo na provokacije i ne treba sebi da dopustimo da budemo isprovocirani raznim mahinacijama i interpretacijama od raznih ličnosti”, rekao je Popović, pozvavši na jedinstvo i slogu.

Posle sastanka u zgradi Tehničkog fakulteta, Đurić i Selaković su prošetali do glavnog mosta na Ibru.

Anđelka Ćup