Српски покрет Двери: Државно јединство или разграничење – кога заступа актуелна власт у Београду

Како се може прочитати у медијима, Приштина је почела припрему за „демаркацију са Србијом“, а може да се очекује да на следећем састанку Вучића и Тачија „буде размотрено и питање граничне корекције“.

„Корекција граница“, „разграничење“ или „демаркација“ – суштина је да власт у Београду и у Приштини очигледно раде у истом правцу. Чије интересе онда заступа актуелна власт у Београду на челу са председником?

Онај који као уставни модератор функција државне власти изражава и државно јединство, нема права да се разграничава са једном националном мањином на територији властите државе. Исти има још мање права да српски народ као конститутиван и већински, преко фантомске ЗСО, учини националном мањином у сопственој држави. У слободним и озбиљним државама ова појава се квалификује као велеиздаја и законом се кажњава.

Стога, Двери указују српској јавности да је прича о разграничењу најобичнија политичка подвала, а да се спорном изјавом о разграничењу жели прикрити суштина – даровање независности илегалним органима у Приштини.