Заједнички и ангажовањем свих иституција до расветљавања судбина несталих на Косову

Ресурсни центар за нестала лица у сарадњи и уз подршку швајцарске амбасаде на Косову, а у оквиру пројекта “ Подршка удружењима породица несталих лица на Косову у остваривању права породица несталих“ организовао је посету општинама на Косову где су извршили процену стања капацитета у општинама, када су у питању службеници који се баве питањем несталих лица.

Тим поводом координатори овог мултиетничког ресурсног цента Бајрам Ћеркини и Милорад Трифуновић састали су се са министром администрације локалне самоуправе Иваном Тодосијевићем како би разговарали о стању које су затекли на терену и конслултовали се са њима у вези са истим.

Представници овог центра затражили су помоћ око лакшег приступа породицама несталих лица локалним институцијама у остваривању њихових права са акцентом на српске породице које живе у расељеништву.

Министар Тодосијевић је нагласио да је питање несталих лица једно од најосетљивијих и најболнијих, не само за породице неталих, већ и за друштво у целини. Уједно је Тодосијевић истакао подршку министарства на чијем је челу и апеловао на све службенике, али и на институције да се овим питањем баве на што професионалнијем нивоу са пуно брига и залагања.

Судбине несталих се могу решити једино заједничким радом и ангажовањем свих институција и појединаца, закључено је на састанку.