Председник општине Грачаница са представницима четири села о водоснабдевању

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић разговарао је у Лепини са представницима локалних одбора Лепине, Радева, Скуланева, Сувог Дола и Новог Насеља о наставку реализације пројекта изградње водовода, који би требао да реши проблем са водоснабдевањем у овим српским срединама.

У Лепини, Радеву, Скуланеву и Сувом Долу завршена је прва фаза изградње водовода, односно главне водоводне мреже, чију је реализацију финансирала Влада Швајцарске уз помоћ Региналне компаније водовода из Приштине.

У циљу даље реализације овог пројекта, који предвиђа повезивање шахти домаћинстава са главном линијом, са представницима ова четири села разговарао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Према речима Поповића другу фазу изградње водовода требало би да финансира општина Грачаница заједно са Регионалном компанијом „Водовод“ из Приштине.

Поповић је мештане обавестио да је тим поводом за наредну среду заказан састанак са представника „Водовода“ из Приштине и општине Грачаница на којем би требало да се договоре даљи кораци око изградње друге фазе водовода.

Осим о наставку изградње водовода, Поповић је са представницима Локалних одбора Лепине, Скуланева, Радева, Сувог Дола и Новог Насеља разговарао и о другим проблемима који муче мештане ових села у општини Грачаница.

Највећи проблеми односили су се на инфраструктуру и на састанку у Основној школи „Вук Караџић“ у Лепини договорено је да се направи листа приоритетних инфраструктурних пројеката које би што пре требало рализовати у циљу развоја ових места.