Ђурић: Однос према жртвама обележити хуманошћу и емпатијом, а не политичким калкулацијама

Међународни дан несталих из године у годину подсећа државе и друштва у региону на неиспуњену обавезу према породицама људи несталих у ратним сукобима на простору бивше Југославије. Међу хиљадама оних који се и даље воде као нестали је и 1.648 особа са Косова и Метохије чија судбина још није расветљена или њихови посмртни остаци још нису пронађени, подседћа Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

У сопштењу се наводи да је решење овог питања, не само дуг према породицама које заслужују да знају судбину својих најближих, већ и обавеза према друштвима које без тога не могу рачунати на будућност која ће бити обележена сарадњом уместо конфликтима.

„Однос према питању несталих мора бити показатељ наше заједничке искрености у напорима да региону осигурамо стабилну будућност и коначно затворимо странице историје сукоба и омраза.

Надам се да ће однос према жртвама у будућности у читавом региону бити више обележен хуманошћу и искреном емпатијом, а мање политичким калкулацијама, а да ће добром вољом и истинским напором свих, судбине преосталих несталих особа бити коначно расветљене“, нагласио је директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, у саопштењу достављеном медијима.