„Насмејани снови“ Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грчанице премијерно изведени за децу Суботице

У  Дечјем позоришту у Суботици публика је тражила место више за представу „Насмејани снови“ у извођењу Аматерског позоришта „Јанићије Поповић „из Грачанице. Гостовање наших младих глумаца уприличено је поводом дана најсевернијег града у северној српкој покрајини.

Најбољи показатељи да је представа, у режији Бошка Бошкова, оставила сјајан утисак на суботичку публику јесу аплаузи и овације у току и на крају представе, којима су били награђени млади глумци и из Грачанице.

„Позориште у Суботици често буде пуно, али вечерас је било препуно. Мислим да овај текст који су млади глумци изнели на сцени никог од публике није оставио равнодушним. Срећан сам и ова деца су ми пружила додатну радост позоришног стварања и позоришног живота“ рекао је редитељ представе, Бошко Бошков.

Заљубљени змај, кога је у представи играо је Милош Ђекић, неколико пута хе добио аплаузе на отвореној сцени. Деца глумци била су задовољна добрим пријемом и љубазнишћу домаћина.

„Лепо нам је било овде, сви су бринули о нама, видели смо пуно тога, али је најважније да смо вечерас насмејали поблику“.

„Дом културе Грачаница и Дечије позориште Фондација за омладинско стваралаштво и културу „Данило Киш“ годинама остварују размену програма и блиску сарадњу нарочито на пољу дечијег стваралаштва, тренутно смо у свом раду доживели врхунац“ каже директорка те установе Марта Ароксалаши Стаменковић.

Ароксалаши Стаменковић је додале да је животно важно за децу из Грачанице да осете слободу града.

„Ова деца на сцени, у односу на децу Суботице, а могу слободно рећи и шире, пуна су духа виспрености и сналажљивости као и да су врло талентована“.

Изложба „Јесен у Призрену“ и представа „Насмејани снови“ одржане су поводом обележавања дана Суботице, а догађаје су подржали Град Суботица, Канцеларија за Косово и Метохију, Општина Грачаница и Скупштина  града Приштине.