„Nasmejani snovi“ Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Grčanice premijerno izvedeni za decu Subotice

U  Dečjem pozorištu u Subotici publika je tražila mesto više za predstavu „Nasmejani snovi“ u izvođenju Amaterskog pozorišta „Janićije Popović „iz Gračanice. Gostovanje naših mladih glumaca upriličeno je povodom dana najsevernijeg grada u severnoj srpkoj pokrajini.

Najbolji pokazatelji da je predstava, u režiji Boška Boškova, ostavila sjajan utisak na subotičku publiku jesu aplauzi i ovacije u toku i na kraju predstave, kojima su bili nagrađeni mladi glumci i iz Gračanice.

„Pozorište u Subotici često bude puno, ali večeras je bilo prepuno. Mislim da ovaj tekst koji su mladi glumci izneli na sceni nikog od publike nije ostavio ravnodušnim. Srećan sam i ova deca su mi pružila dodatnu radost pozorišnog stvaranja i pozorišnog života“ rekao je reditelj predstave, Boško Boškov.

Zaljubljeni zmaj, koga je u predstavi igrao je Miloš Đekić, nekoliko puta he dobio aplauze na otvorenoj sceni. Deca glumci bila su zadovoljna dobrim prijemom i ljubaznišću domaćina.

„Lepo nam je bilo ovde, svi su brinuli o nama, videli smo puno toga, ali je najvažnije da smo večeras nasmejali pobliku“.

„Dom kulture Gračanica i Dečije pozorište Fondacija za omladinsko stvaralaštvo i kulturu „Danilo Kiš“ godinama ostvaruju razmenu programa i blisku saradnju naročito na polju dečijeg stvaralaštva, trenutno smo u svom radu doživeli vrhunac“ kaže direktorka te ustanove Marta Aroksalaši Stamenković.

Aroksalaši Stamenković je dodale da je životno važno za decu iz Gračanice da osete slobodu grada.

„Ova deca na sceni, u odnosu na decu Subotice, a mogu slobodno reći i šire, puna su duha visprenosti i snalažljivosti kao i da su vrlo talentovana“.

Izložba „Jesen u Prizrenu“ i predstava „Nasmejani snovi“ održane su povodom obeležavanja dana Subotice, a događaje su podržali Grad Subotica, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Opština Gračanica i Skupština  grada Prištine.