Вучић се враћа у Митровицу, полаже венац на место убиства Оливера Ивановића

блокада села Бање

Косовска полиција није дозволила да председник Србије Александар Вучић није успео да дође до села Бање у Општини Србица. Очекује се да за око пола сата, са Миленом Ивановић, супругом убијеног Оливера Ивановића, председник Србије положи венац на месту ивановићег убиства.


12.05 – Химном “Боже правде”, у извођењу Културно-уметничког друштва “Копаоник” из Лепосавића, у Северној Митровици је започео митинг и обраћање Александра Вучића грађанима на Косову. Осим представника Српске листе, уз председника Вучића је током интонирања химне била и Милена Ивановић, супруга убијеног Оливера Ивановића.

митинг и обраћање Александра Вучића грађанима на Косову

11:10 – Александар Вучић је после онемогућене посете селу Бање изјавио:

“Јасно је да иза тога стоји званична Приштина. Нато и Кфор су потписли дозволу за мој одлазак у село Бање, али нису ми то обезбедили”, рекао је Вучић.


11:05 – Председник Србије Александар Вучић, положио је цвеће на месту убиства Оливера Ивановића, са Ивановићевом супругом Миленом.


10:55 – Александар Вучић се телефоном обратио мештанима села Бање, рекавши да због безбедности самих грађана није инсистирао да дође у село. Преосталим Србима у овом делу Косова и Метохије обећао је да ће Србија учинити све да им живот буде лакши и безбеднији.

блокада села Бање

Анђелка Ћуп