Општина Грчаница: Дванаест младих лекара добило посао

Дванаест младих лекара данас је са општином Грачаница склопило уговоре о заснивању радног односа. Како су изјавили опредељени су да своје знање у будућности примењују у пракси у здравственим институцијама на територији општине Грачаница.

„Ово је велики корак за младе али и за општину. Настављамо да у континуитету помажемо здравствени систем и да улажемо у будућност“, изјавио је председник општине Грачаница Срђан Поповић пошто је младим лекарима, од којих је шест стоматолога и шест лекара опште праксе, уручио уговоре о раду.

Поповић је после потписивања уговора нагласио  да је општина Грачаница опредељена да помогне останак и опстанак и да је упошљавање младих стручних кадрова главна смерница у том правцу.

„Ми ћемо као и до сада наставити да у континуитету помажемо здравствени систем. Овим смо младим лекарима отворили врата за њихово даље усавршавање. Нама је потребан млади стручни кадар поготову у здравству и ми као општина и у будућности настављамо са истом праксом“, изјавио је Поповић.

Проф. др Братислав Лазић наводи да струка увек подржава овакве потезе а да је ово један од најзначајнијих, јер је 12 младих људи добило своје радно место. Он наводи да ће им  бити омогућено да на квалитетан начин напредују у струци.

Лазар Јосифовић дипломирао је општу стоматологију  и на посао је чекао две године волонтирајући у Дому здравља Грачаница.

„Ово је велики дан пре свега за нашу омладину али и за наш опстанак овде. Велико хвала општини Грачаница. Захвалио бих се  и КБЦ-у Приштина са седиштем у Грачаници као и Дому здравља Грачаница који су нам омогућили да свих ових година волонтирамо и стичемо неопходну праксу“, рекао је Лазар.

Осим 12 младих лекара општина Грачаница у радни однос је примила и три струковна тарапеута.