Opština Grčanica: Dvanaest mladih lekara dobilo posao

Dvanaest mladih lekara danas je sa opštinom Gračanica sklopilo ugovore o zasnivanju radnog odnosa. Kako su izjavili opredeljeni su da svoje znanje u budućnosti primenjuju u praksi u zdravstvenim institucijama na teritoriji opštine Gračanica.

„Ovo je veliki korak za mlade ali i za opštinu. Nastavljamo da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem i da ulažemo u budućnost“, izjavio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pošto je mladim lekarima, od kojih je šest stomatologa i šest lekara opšte prakse, uručio ugovore o radu.

Popović je posle potpisivanja ugovora naglasio  da je opština Gračanica opredeljena da pomogne ostanak i opstanak i da je upošljavanje mladih stručnih kadrova glavna smernica u tom pravcu.

„Mi ćemo kao i do sada nastaviti da u kontinuitetu pomažemo zdravstveni sistem. Ovim smo mladim lekarima otvorili vrata za njihovo dalje usavršavanje. Nama je potreban mladi stručni kadar pogotovu u zdravstvu i mi kao opština i u budućnosti nastavljamo sa istom praksom“, izjavio je Popović.

Prof. dr Bratislav Lazić navodi da struka uvek podržava ovakve poteze a da je ovo jedan od najznačajnijih, jer je 12 mladih ljudi dobilo svoje radno mesto. On navodi da će im  biti omogućeno da na kvalitetan način napreduju u struci.

Lazar Josifović diplomirao je opštu stomatologiju  i na posao je čekao dve godine volontirajući u Domu zdravlja Gračanica.

„Ovo je veliki dan pre svega za našu omladinu ali i za naš opstanak ovde. Veliko hvala opštini Gračanica. Zahvalio bih se  i KBC-u Priština sa sedištem u Gračanici kao i Domu zdravlja Gračanica koji su nam omogućili da svih ovih godina volontiramo i stičemo neophodnu praksu“, rekao je Lazar.

Osim 12 mladih lekara opština Gračanica u radni odnos je primila i tri strukovna tarapeuta.