Кадри Весељи: Косово демократска држава са територијалним интегритетом, нема поделе

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Кадри Весељи, Председник Косовског парламента

Председник Косовског парламента Кадри Весељи, поручио данас да је Косово демократска држава са својим територијалним интегритетом и да неће бити разговора о било каквој подели.

Поводом обележавања Међународног дана демократије, у холу Скупштине Косова присутним посланицима, представницима цивилног сектора и међународних организација, ученицима школа које наставу похађају по програму Министарства просвете Косова и медијима, обратио се, осим председавајућег Форума за транспарентност скупштине, Зенуна Пајазитија и председник Косовског парламента Кадри Весељи. Весељи је рекао да је Косово демократско друштво и држава са јасним границама, а осврнуо се и на преговоре између Београда и Приштине.

„Косово је држава која има свој територијални интегритет, која има свој Устав и Резолуцију о независности, донету 2008. године. Због тога ни са ким и никада неће да се разговара о подели косовске територије“, рекао је председник Косовског парламента.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Дан демократије, у дворишту Скупштине Косова

Иначе, поводом Дана демократије, у дворишту Скупштине Косова, Независни демократски институт Косова је организовао мини сајам невладиних организација. Међу излагачима, поред албанских организација, били су УНДП и УНХЦР, као и НВО “Мрежа за грађански активизам” из Грачанице, која окупља 13 организација и удружења.


Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Скупштина Косова

За данас је био заказан и наставак редовне седнице Скупштине Косова, која је почела јуче, али до 15 часова, она није почела због захтева две највеће опозиционе странке, Демократског савеза Косова и Самоопредељења, да се претходно одржи ванредна седница, на којој би била усвојена резолуција о, како су навели, онемогућавању преговора о територијалној целовитости Косова.


Анђелка Ћуп