Крађе аутомобила, крава и телади у Великој Хочи

Четири крађе над српском имовином догодиле су се током протекле ноћи у Великој Хочи, потврдили су за портал ГрачаницаОнлајн Срби из тог места. Украдена су два аутомобила и четири грла стоке.  Косовска полиција је успела да у шумарку изнад села пронађе украдени аутомобил, чији је власник Србин из Хоче, док се за осталим починиоцима још увек трага.

Станоју и Сашку Мицићу из Велике Хоче лопови су претходне ноћи украли аутомобил, док су Сашку Мицићу поред аутомобила украли и теле из стаје. Из штале Јована Матића украдена је крава са телетом, сазнајемо од мештана Велике Хоче.

Јован Матић на вратима штале из које су му лопови ноћас украли краву и теле, Фото;О. Радић,  ГрачанцаОнлајн

За случајеве синоћњих крађа мештани су сазнали у раним јутарњим сатима и одмах позвали Полицију Косова. Приликом увиђаја и обиласка терена, у шумарку недалеко од села, полиција је пронашла украдени аутомобил, чији је власник Сашко Мицић. Аутомобил је враћен власнику, а крађе су додатно узнемириле мешане једне од најизолованијих српских средина у Метохији.

Српска листа: Крађе и отимачина српске имовине најиндиректније угрожавају српски опстанак

Српска листа најоштрије осуђује најновији талас напада на имовину Срба  у Великој Хочи, Бабином мосту, Партешу, Новом Брду и другим местима на  Косову и Метохији, наводи се у саопшењу ове листе.

„Ове пљачке и отимачина најдиректније угрожавају опстанак Срба на Косову и Метохији, и тешко је отети се утиску да су изведене са планом да се застрашују и протерају преостали Срби“.

Српска лоста позива представнике међународних организација и надлежне органе у Приштини да најхитније реагују и не дозволи наставак оваквих акција којима се ремети мир и спокој грађана, закључује се на крају саопштења.

И.М. – О.Р.