„Отворимо завесу“, три представе „Театра 5″ Пете београдске гимназије

„Театaр 5“ аматерског позоришта Пете београдске гимназије одиграће три представе са свог репертоара: „Буба у уху“, „Затворски блуз“ и монодраму „Сан смешног човека“  у Грачаници и Призерену, у четвртак и петак, 28. и 29. септембра 2018. Године, саопштено је из Дма Културе у Грачаници.

„Буба у уху“  Жоржа Феjдоа у режији Зорана Ракића је комедиjа која говори о људима и њиховим свакодневним недаћама. Прича jе смештена у Париз 20. века, а као пример послужила jе имућна, успешна и срећна породица. Ова породица на први поглед делуjе складно, срећно и испуњено али да ли jе и заиста тако?

Представа „Затворски блуз“ осликава друштво и све његове jединке, претаче сурову истину у комедиjу како би била пријемчивија пубици. Сви ликови су пажљиво бирани како би представили све слоjеве друштва и њихове мане и врлине. Текст и режију за представу потписује Зоран Ракић.

Монодрама „Сан смешног човека“ приповеда о очајном човеку, који огорчен животом размишља о самоубиству. У сну доживљава преображај и буди се као други човек захвалан Богу што га је спречио у намери. Монодраму ће извести Андреј Пиповић који је у серији „Немањићи“ тумачио лик Светог Саве.

Представе ће бити одигране у следећим терминима:

–          „Затворски блуз“ 28. 09. 2018 године у 20 часова у Грачаници – Велика сала Дома културе „Грачаница“

–          Монодрама „Сан смешног човека“ 29. 09. 2018 године у 15 часова у Богословији „Свети Кирило и Методије“ у Призрену.

–          „Буба у уху“ 29.09.2018 године у 20 часова у Грачаници – Велика сала Дома културе „Грачаница“

Гостовање „Театра 5“ у Грачаници и Призрену реализовано у оквиру пројекта „Отворимо завесу“ који је подржала Канцеларија за Косово и Метохију.

И.М.