Настављају се васиптно образовне посете историјским и верским локалитетима на територији општине Грачаница

Туристичка организација Грачанице и ове године организује васпитно образовне посете историјским и верским локалитетима које су намењене ученицима школа на територији наше општине.

Посете се организују у договору са директорима основних и средњих школа, које су подржавле ову иницијативу ТО Грачанице. Ученици ће у пратњи предметних професора историје или географије и туристичког водича, имати прилику да посете и боље се упознају са историјом, архитектуром и фрескописом манастира Грачаница, као и са историјом и архитектуром археолошког парка Улпијана.

Посете ће бити одржане у периоду од 1.  до 5. октобра 2018. године, при чему ће сваког дана по две школе имати прилику да обиђу манастир и археолошки парк.

Претходне године је у оквиру васпитно образовних посета више од 600 ученика основних и средњих школа имало прилику да обиђе манастир Грачаницу и комплекс Улпијану.

Да подсетимо, у 2017. години је манастир Грачаницу посетило безмало 100.000 туриста, док је археолошки парк Улпијану посетило близу 30.000 туриста.