Мојсиловић: Мој став не одудара од званичних ставова Српске листе

Посланик Српске листе Зоран Мојсиловић наводи да је ненајављени долазак Хашима Тачија и албанских специјалаца на север Косова и Метохије био је најгрубљи напад на стабилност и опасна провокација која је узнемирила српски народ и у великој мери уназадила настојања да се односи Срба и Албанаца побољшају.

„Извињавам се страначким колегама и сународницима на Косову и Метохију због начина на који сам се на недавној седници Комисије за унутрашње послове изјаснио о том догађају. Моја непрецизност није била плод зле намере већ непромишљености, која је, свестан сам, увредила и повредила део мојих суграђана, пријатеља и колега.

Прошле суботе читава Србија оправдано се дигла на ноге како би стала у одбрану Срба на Косову и Метохији, који су са разлогом били забринути и онеспокојени демонстрацијом силе до зуба наоружаних особа у околини језера Газиводе. Свестан сам да су Српска листа и њени највиши функционери врло експлицитно и оштро осудили ненајављени упад специјалца косовске полиције у општину Зубин Поток, и мој став о том догађају не одудара  од званично изнетих страначких ставова”, закључује на крају саопштења посланик Зоран Мојсиловић.