Двери питају, шта значи уништавање плаката „Не у НАТО“?

Према информацијама добијеним из Општинског одбора Двери из Младеновца, маскирана лица, највероватније чланови СНС, су у ноћи између 7. и 8. октобра уништили плакате „Не у НАТО“ па се питамо да ли то значи да се ова странка залаже за улазак Србије у НАТО и ако је тако нека то јавно кажу, наводе Двери у саопштењу медијима. 

У ноћи између 7. и 8. октобра непознати људи, покривени капуљачама, прскали  су црним спрејом плакате са једноставном поруком „НЕ НАТО“. Иако је порука нестраначки обележена, потакнута свежим сећањем на срамно бомбардовање српског народа 1999. није јој дозвољено да угледа светлост дана, а грађанима је, по ко зна који пут, одузето Уставом гарантовано право  на слободу размишљања и јавног изражавања. Међутим, послушници су само показали колико је слаба ова власт, када се плаши и плаката од две речи.

Овим путем дајемо подршку суграђанима који не желе припаднике НАТО јединица у нашој општини, јер не видимо потребу да се овако узнемирава наше место.

Уједно позивамо све суграђане да се прикључе мирном грађанском протесту, који је најављен за 17-18ч сваког дана у периоду од 8. до 11. октобра испред споменика српском ратнику у Младеновцу, код градског парка.