Малагурски: „У „Тежини ланаца 3“ ћу доказати да нас НАТО лаже у вези са осиромашеним уранијумом“!

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, одговарајући на питање НАТО лобисте Јелене Милић, изјавио је у Београду да осиромашени уранијум, којим нас је НАТО гађао 1999. године, “није штетан”.  Ово не само да је превазишло вређање интелигенције, науке и целокупног српског народа, већ указује на почетак озбиљне НАТО кампање да се истина заташка”, оцењује редитељ Борис Малагурски.

Малагурски, који је до сада снимао серијал докумнтараца „Тежина ланаца 1 и 2“ и који је у оквиру камапње „Не Косово у УНЕСКО“ снимио филм „Косово: Моменат у цивизлизацији“ каже да нам је сада, више него икада, потребан н филм “Тежина ланаца 3”.

„У њему ћемо црно на бело доказати шта нам је НАТО учинио, открити до сада невиђене документе и снимке који потврђују штетност осиромашеног уранијума, показати последице које трпимо данас и подржати тужбу против НАТО земаља. Имамо чак и снимак НАТО лобисте Јелене Милић која 2012. потвђује да је осиромашени уранијум “отрован”, иако сада тврди да је “лековит”, који ћемо први пут објавити у филму!”, саопштеио је Малагурски.

И.М.