Napadači pod okriljem noći razbili prozorska stakla na ambulanti u povratničkom selu Novake

Nepoznati počinioci izvršili su u utorak uveče napad na ambulantu Zdravstvenog centra Prizren u selu Novake, u kojem je pričinjena materijalna šteta, javila je Kancelarija za KiM.  Na ovom zdravstvenom objektu razbijena su prozorska stakla. Policija je izvršila uviđaj, međutim, napadači još nisu identifikovani.

Poslednji u nizu napada na imovinu Srba i objekte institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji u veoma kratkom periodu izazvao je veliku uznemirenost u ovom metohijskom selu.

Razbijeno prozorsko staklo na ambulanti u selu Novake

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ovom prilikom apeluje na privremene institucije samouprave u Prištini da konačno počnu da stvaraju društvenu klimu u kojoj će etnički motivisani napadi biti deo ružne prošlosti, a na međunarodne organizacije na terenu da prestanu da okreću glavu na drugu stranu i da konačno priznaju ozbiljnost problema.

„Najoštrije osuđujući besprizorni i nehumani atak na jednu zdravstvenu ustanovu, apelujemo na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu zastrašeni ovakvim, očito ciljanim napadima i da ne nasedaju na provokacije“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.