Veselji: Jedinstven stav u dijalogu sa Beogradom – Kosovo ne može biti bojno polje za vlast!

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, danas je u Prištni održao sastanak sa predstavnicima političkih stranaka u vezi sa predloženom rezolucijom o dijalogu Prištine i Beograda. Sastanku, koji Veselji ocenjuje kao veoma konstruiktivan, prisustvovali su predstavnici političkih partija u koaliciji, kao i dve opozicione partije, Socijaldemokratska partija i alternativa. 

Pozivajući na opšti konsenzus, Veselji je na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici političkih partija i koalicija, kao i dve opozicijone: Socijaldemokratska partie i altrernativa, rekao da Kosovo treba da ima glas i stav oko svoje platforme.

„Upoznali smo neke kolege iz opozicije u nastojanju da izgradimo konsenzus o teritorijalnom integritetu Kosova. To je bio veoma konstruktivan sastanak. Danas smo bili zajedno da ojačamo položaj Kosova u dijalogu „, rekao je Veselji.

Šef Skupštine je pozvao i druge dve opozicione partije, LDK i Samoopredeljnje da se ujedine, kako bi postigli nacionalni konsenzus da je Kosovo, kako je rekao, jača u odnosu na Srbiju u procesu dijalogu.

“Imam poruku za opozicione partije: Kosovo ne može biti bojno polje za vlast!“, rekao je Veselji.

Veselji je ocenio da bi, kako je naglasio, neko mogao misliti da će imati koristi od ove situacije, istakavši da on smatra kako je Kosovo je povređeno.

Od izlaska iz ove situacije i njenog rešenja  zavisi i liberalizacija viza i mnogi drugi integracioni procesi, zaključio je na kraju Veselji.

I.M.