„Јованов аманет“ у продукцији Грачанице онлајн освојио треће место на ИНТЕРФЕРУ у Београду

Филм „ Јованов аманет“, у продукцији Грачанице онлајн, освојио је треће место у категорији за ТВ репотажу на управо завршеном 23. Интернационалном фестивалу репортажа и медија „Интерфер – Златна Ника 2018.“,  који је ове године одржан у Београду.

Међу 20 номинованих радова у категорији ТВ репортажа, „Јованов аманет“ је освојио треће место. Прву награду у категорији новинских репротража освојила је Рада Комазец, уредница приштинског листа „Јединство“.

Са доделе награда 23. ИНТЕРФЕРА у Београду, фото: В. Ћуп, Грачаницаонлајн

„Поред оволико медијских кућа са националном фрекфенцијом, поред јавног сервиса, бројних аутора из земље, региона и света, за нас је огроман успех што смо, као једна сасвим мала продукција и један мали портал, ушли у конкуренцију за награду, а још већи успех је трећа награда за „Јованов аманет“, рекао је Владислав Ћуп, сниматељ и монтажер, који је у име редакције портала, примио награду у пресс центру УНС-а у Београду.

Кратки документарни филм „Јованов аманет“, говори о Јовану Денићу, човеку великог срца, великих дела и вредних руку, човеку који је свим својим бићем везан за Клокот, Косовско Поморавље и Косово и Метохију. Сценарио и режију за филм поптисује Иван Миљковић, камера  и монтажа, Владислав Ћуп, док је продуцент и организатор, Анђелка Ћуп.

Уредница „Јединства“ Рада Комазец, освојила прву награду у категорији новинских репортажа, фото: ГрачаницаОнлајн

Прву награду у категорији новинских репортажа освојила је уредница приштинског „Јединства“, Рада Комазец за новинску репортажу „ Молим Бога да ме узме, јер не могу жива у гроб“.  Међу 12 номинованих жири је њену репотражу прогласио најбољом.

Телевизијска, новинска, фото, радио као и друштвено одговорна репортажа, познате су као категорије Међународног фестивала репортаже и медија „ИНТЕРФЕР“.

Награђујући дела која својом храброшћу, оригиналношћу и друштвеним утицајем заслужују медијску пажњу, на фестивалу ИНТЕРФЕР 2018. ,који је ове године од 12 до 15 октобра одржан у Београду, уручена су признања ауторима најбољих радова, док су медијски представници могли да виде најбоље радове и размењују искуства у оквиру трибина и изложба које се сваке године одржавају током трајања фестивала.

И.М.