Патријарх Антиохијски: Молим се Богу за вас да никада не одете одавде

Патријарх Јован десети, фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

Уручивши пригодан поклон игуманији манстира Грачаница, Стефаниди, Патријарх Антиохијски и целог Истока, Јован X, рекао је да се моли Богу да српски народ заувек остане на Косову.

Гост манастира Грачанице, заједно са Патријархом српским Иринејом и српским владикама, био је данас и Патријарх Антиохијски и целог Истока, Јован X, који је рекао да је пресрећан што је имао прилику да се на Косову и Метохији сретне са српским народом и што је обишао српске светиње.

Патријарх Јован је додао да је читаво једно поглавље Курана посвећено Богородици и да у Сирији и Либану све манастире који су посвећени Мајци Божјој, посећују и муслимани, молећи се и тражећи благослов.

„Овај манастир који такође носи име Богородице, али и остали који носе имена других светитеља, морају бити поштовани од свих религија. Међусобно поштовање али и поштовање свих религија мора да почне, јер наша вера то од нас тражи. Ми смо данас са вама у овом светом манастиру који носи име Богородице и позивамо народ у целом свету да сви живимо заједно и поштујемо једни друге“, поручио је патријарх Јован X и нагласио да се моли за овдашњи народ, додавши:

„Ми сада пролазимо оно што сте ви прошли 99. године, али наш православни народ жели да остане у својој земљи. Зато данас користим прилику да се молим Богу за вас да останете, будете увек овде и да никада не одете одавде“, истакао је Патријарх Антиохијски и целог Истока.