Извештај са округлог стола у Северној Митровици

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска Митровица

Нова друштвена иницијатива (НСИ) и НВО Комуникација за развој друштва (ЦСД) у оквиру пројекта ,,Одговорно друштво – транспарентне општине“ организовали су округли сто у Северној Митровици о резултатима, недостацима и напретку рада локалних самоуправа и механизмима транспарентности и одговорности на локалном нивоу. Округли сто је одржан 29.јуна 2018. године у Центру грађанске енергије (ЦЕЦ) у Митровици.

Округлим столом је модерирао Марко Миленковић, програмски асистент Нове друштвене иницијативе који је истакао задовољство поводом одржавања округлог стола, а потом и значај одржавања овакве дебате у оквиру пројекта који има за циљ укључивање и повезивање грађана, организација цивилног друштва и медија са локалним самоуправама у десет општина са српском већином ради заступања и унапређења транспарентности и одговорности локалног нивоа власти.

На питање модератора колико је општина Северна Митровица заиста сервис грађана и на који начин остварују комуникацију са грађанима, одборник у скупштини општине Северна Митровица Тозо Запорожац је истакао да општина јесте сервис грађана и да општинска администрација одговори на све захтеве који стигну од грађана.

Немања Бишевац, одборник у скупштини општине Северна Митровица је истакао да је на скоро 95% захтева одговорено, грађани треба да знају да је општина ту за њих..Највећи успех је виђен на самом терену, можемо рећи да смо урбанизовали град, запослили много младих људи што је највећи успех локалне самоуправе. Општина је та која треба да обезбеди боље услове за живот грађанима.

На питање шта су највећи спеси а шта неуспеси у раду ове локалне самоуправе, одборници су се сложили да постоје видљиве ствари које су промењене у граду. Грађани требају да имају поверења у своју локалну самоуправу и да верују изабранима. Грађани некад нису свесни нити упознати са функцијама људи и коме да се обрате. Одговорност је на локалној самоуправи, а и на грађанима, какав год проблем грађани да имају треба да се обрате одборницима. У Северној Митровици су формирани сви департмани и одељења и то је свакако велики успех, међутим потребно је побољшати основне услове за живот што ми управо кроз инфраструктурне пројекте чинимо, и додају да грађани имају поверењу у ову структуру власти и да им треба дати времена.

Стефан Вељковић, извршни директор ОЕК Синергије је у свом ораћању истакао да цивилно друштво не ради довољно на едукацији грађана о својим правима и да су грађани збуњени између два система, српског и косовског, такође напоменуо је и да од 750 регистрованих организација цивилногдруштва на северу Косова он зна само 5 до 10 оних који нешто ране. Напомиње да постоје видљиве ствари које су промењене у граду. Грађани требају да имају поверења у своју локалну самоуправу и да верују изабранима. Грађани некад нису свесни нити упознати са функцијама људи и коме да се обрате. Одговорност је на локалној самоуправи, а и на грађанима, какав год проблем грађани да имају треба да се обрате одборницима..

На питање шта је потребно урадити за бољи рад локалних самоуправа, Стефан истиче да треба анимирати младе људе, Синергија је правила разне дебате за младе где они могу питати све што их занима и где су увек појављују све различити млади људи. Дебате помажу у подизању свести грађана. Грађани требају више да буду укључени,више се одазивају грађани који нису задовљни и долазе само да траже неку грешку, уместо грађана који су задовољни, треба се фокусирати на људе који су задовољни. Размишљамо по категоријамаилисуграђаниекстремно за илисуекстремнопротив.

Неки од грађана су истакли да пре свега треба решити саобраћај у граду што је један од већих проблема, и од већих изазова локалне самоуправе на шта су им представници локалне самоуправе одговорили да општина ради све да се прво саобраћај реши, али је у плану да се сви путеви асфалтирају чим се среди улица Лоле Рибара која ће остати улица, само ће бити боља и лепша али имаће исту намену, иде на реду нова улица док се не среди цео град.