Zapaljena srpska kuća u Belom Polju kraj Peći. Srpska lista ocenjuje da je međunarodna zajednica i slepa i gluva za napade na Srbe

Foto; Belo Polje (arhiva)

U selu Belo Polje nadomak Peći, nepoznati počiniocu su zapalili kuću porodice Kostić. Osim pričinjene materijalne štete, na sreću nema povrđenjenih, jer u kući niko ne živi, preneo je Radio Bravo iz Osojana.

Zapaljena kuća pripadala je Radomiru Kostiću, koji je ranije premiuno, a dom i porodično imanje je povremeno obilazila Radomirova ćerka, koja žvi u užoj Srbiji. Dom porodice Kostić je prvo opljačkan, pa zatim zapaljen, javio je Radio Bravo.

 Foto: arhiva
Srpska Lista: Međunarodna zajednica i dalje gluva i slepa na stvaranje vojske Kosvova i napade na sprksu imovinu

Dok kosovski Albanci protivpravno stvaraju vojsku, a međunarodna zajednica ćuti, Srbi su i dalje meta napada na Kosovu i Metohiji, saopštila je Srpska lista.

„Po praksi, nema reakcije nadležnih institucija na KiM na ovaj etničkog napad kojim se jasno šalje poruka svima koji razmišljaju o povratku na Kosovo i Metohiju da od toga odustanu. U danima kada se u skupštini u Prištini vređaju srpski poslanici, a srpskom narodu šalju poruke da će biti pretvoreni u sudžuk, onda je ovo samo nastavak antisrpskog delovanja sa ciljem zastrašivanja i proterivanja preostalog srpskog naroda sa Kosova i Metohije“, naglašava se u saopštenju ove liste.

Srpska lista najoštrije osuđuje ovaj gnusni čin i poziva sve one koji su brže-bolje ustali da napadaju svoju državu kada se pominjao kompromis, sporazum i mir, da i sada ustanu i osude napade na srpske poslanike i imovinu Srba na Kosovu i Metohiji. A od predstavnika međunarodne zajednice na KiM očekujemo da konačno počnu da rade svoj posao, da zaštite Srbe i obezbede funkcionisanje vladavine prava na ovim prostorima.