Amatersko pozorište „Janićije Popović“ gostuje u Makedoniji

Glumci Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice borave u BJR Makedoniji, gde su u prepunoj sali Osnovne škole „Pere Tošev“ u Rosomanu kod Velesa, izveli lutkarsku predstavu „Budi to što jesi“.

Prepuna školska sala dece koja su odgledala predstavu „Budi to što jesi“

„Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo bili domaćini deci glumcima iz Gračanice, koja su nas oduševila  nastupom. Ovakve predstave su neophodni za učenje rast i razvoj mladih generacija, a mi kao prosvetni radnici smo radosni što smo im to omogućili!”, rekla je direktorka OŠ u Rosomanu, Aneta Jovanovski Ljubenova. Ona je naglasila da se nada da se druženje dece iz Gračanice i Rosomanena ne ovom neće završiti kao i da da će se uspešna saradnja nastaviti“.

Nastupom i dočekom bili su zadovoljni i mladi glumci iz Gračanice.

„Lepo nam je ovde, videćemo puno toga, ali je najvažnije da smo nasmejali publiku“ , rekao je Marko Đekić, koji u predstavi igra ulogu psića Gliste.

Tokom boravka u Makedoniji deca glumci iz Gračanice  posetiće arheološko nalazište Stobil i Spomen-kosturnicu na brdu Zebrnjak gde će prisustvovati obeležavanju godišnjice Kumanovske bitke.

Boravak dece glumaca iz Gračanice u BJR Makedoniju pomogli su: Opština Gračanica, Opština Rosoman i Srpska zajednica u Makedoniji.

I.M – A.G.