На сајму књига у Београду, читаоци и радници Народне библиотеке из Грачанице

Група од  двадесетак радника и корисника Народне библиотеке из Грачанице посетиће, на један дан, 63. Међународи сајам књига у Београду, потврдила је за портал ГрачаницаОнлајн директорка Народне библиотеке у Грачаници, Бранкица Костић.

„Већ је постала пракса да сваке године за Сајам књига у Беораду водимо наше колеге, али и читаоце, јер је то једиснтвена прилика да сазнамо шта је ново у свету издаваштва и књижевности како код нас, тако у региону и у свету. У томе нам редовно излази у сусрет локална самоуправа која нам обезбеђује превоз“, рекла је Костићева.

Овогодишња земља домаћин 63. Међународног сајма књига у Београду је Мароко у чије име је све пристуне на отварању поздравио историчар и писац Абдулах Бусуф.

Под слоганом „Радост читања“, до 28. октобра, представиће се више од 1.000 издавача из земље и иностранства. Песник и академик Матија Бећковић, отворио је београдски сајам књига. Он је у поздравном говору рекао „да је београдски сајам највољенији сајам књига на свету и ново црвено слово у календару српске културе“.

За овогодишњу манифестацију књиге припремљено је више од пет стотина програма који ће се одвијати у салама и на штандовима издавача.

И.М.