Na sajmu knjiga u Beogradu, čitaoci i radnici Narodne biblioteke iz Gračanice

Grupa od  dvadesetak radnika i korisnika Narodne biblioteke iz Gračanice posetiće, na jedan dan, 63. Međunarodi sajam knjiga u Beogradu, potvrdila je za portal GračanicaOnlajn direktorka Narodne biblioteke u Gračanici, Brankica Kostić.

„Već je postala praksa da svake godine za Sajam knjiga u Beoradu vodimo naše kolege, ali i čitaoce, jer je to jedisntvena prilika da saznamo šta je novo u svetu izdavaštva i književnosti kako kod nas, tako u regionu i u svetu. U tome nam redovno izlazi u susret lokalna samouprava koja nam obezbeđuje prevoz“, rekla je Kostićeva.

Ovogodišnja zemlja domaćin 63. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu je Maroko u čije ime je sve pristune na otvaranju pozdravio istoričar i pisac Abdulah Busuf.

Pod sloganom „Radost čitanja“, do 28. oktobra, predstaviće se više od 1.000 izdavača iz zemlje i inostranstva. Pesnik i akademik Matija Bećković, otvorio je beogradski sajam knjiga. On je u pozdravnom govoru rekao „da je beogradski sajam najvoljeniji sajam knjiga na svetu i novo crveno slovo u kalendaru srpske kulture“.

Za ovogodišnju manifestaciju knjige pripremljeno je više od pet stotina programa koji će se odvijati u salama i na štandovima izdavača.

I.M.