Љекај одбио да посети Општину Грачаница због непостојања косовских државних симобола. Попивић: састанак био договорен биз икаквих услова.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић саопштио је да је састанак са министром Паљ Љекајем претходно био договорен без икаквих услова, те да Грачаница има законом утврђене симболе. Поповић је реаговао након што је Љекај саопштио да отказује посету Грачаници, јер у сали за састанак није било државних симбола Косова. 

„Током прве године мандата био сам домаћин многим истакнутим јавним личностима, домаћим и међународним званицама, амбасадорима и грађанима различитих националности. Никада, током договарања сусрета, није било сличних захтева као што је јутрос у телефонском разговору затражено од управе нашег кабинета, иако је састанак претходно био договорен без икаквих услова“, навео је Поповић.

„Остајемо посвећени нашим грађанима, а кабинет председника Општине Грачаница остаје отворен за све госте који желе да помогну нашој општини и побољшају услове живота нашим мештанима. За мене и руководство општине су живот, поверење и добросуседски односи највећи симболи“, подвукао је Поповић.

Косовски министар инфраструктуре Паљ Љекај одбио је да дође у најављену посету општини Грачаница, зато што, наводи се у његовом саопштењу, у просторији за састанак са руководством општине нема државних симбола.

„За Љекаја и његов кабинет неприхватљиво је да буде у институцији која се не идентификује симболима државе којој припада“, наводи се у сапштењу Министарства инфраструктуре.