Ljekaj odbio da poseti Opštinu Gračanica zbog nepostojanja kosovskih državnih simobola. Popivić: sastanak bio dogovoren biz ikakvih uslova.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović saopštio je da je sastanak sa ministrom Palj Ljekajem prethodno bio dogovoren bez ikakvih uslova, te da Gračanica ima zakonom utvrđene simbole. Popović je reagovao nakon što je Ljekaj saopštio da otkazuje posetu Gračanici, jer u sali za sastanak nije bilo državnih simbola Kosova. 

„Tokom prve godine mandata bio sam domaćin mnogim istaknutim javnim ličnostima, domaćim i međunarodnim zvanicama, ambasadorima i građanima različitih nacionalnosti. Nikada, tokom dogovaranja susreta, nije bilo sličnih zahteva kao što je jutros u telefonskom razgovoru zatraženo od uprave našeg kabineta, iako je sastanak prethodno bio dogovoren bez ikakvih uslova“, naveo je Popović.

„Ostajemo posvećeni našim građanima, a kabinet predsednika Opštine Gračanica ostaje otvoren za sve goste koji žele da pomognu našoj opštini i poboljšaju uslove života našim meštanima. Za mene i rukovodstvo opštine su život, poverenje i dobrosusedski odnosi najveći simboli“, podvukao je Popović.

Kosovski ministar infrastrukture Palj Ljekaj odbio je da dođe u najavljenu posetu opštini Gračanica, zato što, navodi se u njegovom saopštenju, u prostoriji za sastanak sa rukovodstvom opštine nema državnih simbola.

„Za Ljekaja i njegov kabinet neprihvatljivo je da bude u instituciji koja se ne identifikuje simbolima države kojoj pripada“, navodi se u sapštenju Ministarstva infrastrukture.