Одељење општинске инспекције подсећа да је паљење ватре на отвореном кажњиво

Одељење инспекције општине Грачаница апелује на грађане да не пале ватру на отвореном простору, јер може угрозити људске животе и имовину. Из општинске инспекције упозоравају да је претходних дана забележен велики број случајева паљења различитих врста отпада, укључијући и комунални.

„Паљење отпада на отовреном, на јавним и приватним површинама, контејнерима и слично, Законом је забрањено“, упозоравају из инспекције.

„Апелујемо на грађане да не пале ватру на отвореном јер се може проширити и изазвати пожар, чиме се може угроизити људски животи и имовина, као и безбедност у саобраћају због смањене видљивости проузроковане димом“, истиче се у саопштењу инспекције општине Грачаница.

Из Одељења инспекције упозоравају грађане да је строго забрањено паљење ватре на отвореном простору и да је за то прописана мандатна казна, али и покретање прекршајног поступка пред надлежним судом. Грађани се позивају да, уколико уоче ватру или мањи пожар, о томе обавесте полицију, ватрогасну службу или инспекцију.

(инфо – служба ОГ)