Hitne službe u opštini Gračanica u akciji za bolju bezbednost građana

Opština Gračanica u saradnji sa policijom, vatrogasnom jedinicom i službom hitne medicinske zaštite organizovala je danas „Dan bezbednosti“. Građanima su u centru Gračanice deljeni flajeri sa brojevima i uslugama tih slubi.

Prema rečima predsednika opštne Gračanica Srđana Popovića, osnovni cilj akcije da se građanima približe institucije koje brinu za njihovu bezbednost – policija, vatrogasna jedinica i hitna pomoć.

„Okupili smo hitne službe sa ciljem da zajednički i uz međusobnu saradnju podignemo nivo bezbednosti na viši nivo. Građanima delimo flajere na kojima su brojevi telefona i uputstva kako najbrže da se obrate ovim insitucijama za pomoć. U narednim danima predstavnici policije, vatrogasne službe i hitne medicinske pomoći obićiće sa štandovima sva mesta u oštini Gračanica, gde će građani imati priliku da ukažu na svoje probleme, a predstavnici ovih službi da ih upute i daju savete kako do njih u slučaju da im je potrebna neka pomoć“, kazao je Popović.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, kaže da je policija na prvom mestu kada je bezbednost u pitanju, te da su u tom smislu građanima dostupni 24 časa.

„Građani uvek mogu policiji da se obrate preko centralnog broja 192, dok je broj policijske stanice u Gračanici 038/60-60-83. Trudimo se da na mestu događaju budemo što pre, u zavisnosti od blizine patrolne jedinice“, kaže Trajković.

Komandir vatraogasne jedinice u Lapljem Selu Dragan Sekulić ističe da ta jedinica nije obučena samo za gašenje požara.

„Vatrogasci su obučeni i za zadatke spašavanja ljudi zarobljenih u saobraćajnim nezgodama, poplavama, srušenim objektima i sličnim situacijama, neretko i za pružanje medicinske pomoći“, ističe Sekulić.

„Broj hitne pomoći u Lapljem Selu građani uglavnom znaju, telefoni su dostupni 24 časa i do osoba kojam je potrebna medicinska pomoć stižemo veoma brzo“, kaže načelnica te zdravstvene institucije Marina Madić.

Akcija koja za cilj ima poboljšanje bezbednosne situacije i upoznavanje građana sa brojevima telefona hitnih službi narednih dana održaće se i u ostalim mestima opštine Gračanica.

Brojevi telefona hitnih službi u opštini Gračanica su:

Policija – 192,

Policijska stanica Gračanica – 038/60-60-38,

Hitna pomoć Laplje Selo – 038/81-633, 049/719-192 i 049/719-243,

Vatrogasna jedinca Laplje Selo – 049/785-112.