Још једна земља, осма по реду, повлачи признање Косова

Комонвелт Доминика, острвска држава у Карипском мору, осма је по реду земља која више не признаје Косово као независну државу, изјавио је за Тањуг министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Пре Комонвелта Доминика, признавање косовске независности повукли су Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја и Лесото.

Комонвелт Доминика “суспендује свој став о признавању Косова све до исхода дијалога Београда и Приштине”, наводи се у Меморандуму Министарства спољних послова те државе, којим је Министарство спољних послова Србије обавештено о промени њеног става према косовској независности.

– Након детаљног разматрања и у светлу препорука генералне скупштине УН и Међународног суда правде, договорили смо се да ревидирамо нашу раније заузету позицију у вези признавања Косова као независне државе – наводи се у Меморандуму у који је Тањуг имао увид.

За сада, Влада Комонвелта Доминије суспендује свој став о признавању Косова све до исхода поменутог дијалога – наводи се у Меморандуму са којим су премијер и шеф дипломатије Комонвелта Доминика, Рузвелт Скерит и Франсин Баро, упознали српског министра Ивицу Дачића.

(Танјуг)