Veselji od Francuske zatražio podršku za članstvo u Interpolu

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, razgovarao je danas u Prištini sa direktorkom za Evropu u Ministarstvu za evropske i spoljne poslove Francuske, Florens Mangin o  produbljivanju saradnje između Kosova i Francuske. Tema razgovora bila su i politička dešavanja sa posebnim naglaskom na korake koje je Kosovo preduzelo na svom putu ka evroatlantskim integracijama i članstvu u međunarodnim organizacijama.

Veselji se na početku zahvalio Manginovoj na podršci koju Francuska pruža Kosovu u svim oblastima i procesima. Šef Skupštine je posebnu pažnju posveti evroatlantskoj agendi i potrebi Kosova za daljom podrškom, kako se naglašava, prijateljskih zemalja,  kao što je Francuska.

Veselji i Manginijeva

Veseli je naglasio da je Francuska podržala Kosovo na evropskom putu i ​​dok zvaničan Pariz nesebično pomaže u završnoj fazi liberalizacije viznog režima za Kosovo,  ali je i zahtevao intezivniju podrška Francuske za članstvo Kosova u Interpolu.

„Kosovo je ispunilo sve kriterijume potrebne za liberalizaciju viznog režima i dobilo neophodnu procenu od Evropske komisije i Evropskog parlamenta. Sada očekujemo jasan potez iz zemalja članica EU. Nastavićemo naš put reformi na evropskoj agendi. Adresa Kosova je Evropska unija i NATO i mi ćemo slediti ovaj put „, naglasio je Veselji.

Florens Mangin je rekla da će podržati evropski put Kosova, kao i zahtev za  članstvo u Interpol, te da će učestvovati u jačanju ekonomske saradnje između njene zemlje i Kosova.

I.M.