„Буди то што јеси“, на фестивалу у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ из Грачанице извлео је за децу Предколске установе „Невен“ у Прокупљу луткарску представу „Буди то што јеси“.  Наступ младих глумаца из Грачанице је одржан у склопу међународног позоришног фестивала за децу и младе „Лектирићи ex yu фест“.

Тигар кога је у представи играо Ђорђе Јоргић неколико пута је добио аплаузе на отвореној сцени.  „Најважније је да смо сви добро одиграли представу а не које добио највише аплауза, задовољан сам како је цео ансамбл играо” рекао је Јоргић.

Ђорђе Јоргић

Домаћини су задовољни наступом деце глумаца из Грачанице.

„Пријатно сам изненађен како су ваши млади глумци одиграли представу. Представа је била јако лепа и занимљива. Била је и поучна. Судећи по реакцији деце највише им се допао тигар“ рекао је уметнички ди⁠ректор фестивала Зоран Цветковић.

Позоришни фестивал за децу и младе „Лектирићи ex yu фест“ организује Народна библиотека „Раде Драинац“ из Прокупља, такмичарског је карактера. Овогодишњи фестивал је шести по реду и трајаће до 15. новембра и окупља позоришне ансамбле из Македоније, Републике Српске и Србије.

Одлазак луткарске представе „Буди то што јеси“ на фестивал „Лектирићи ex yu фест“ помогла је Општина Грачаница.