„Avenija“ na takmičenju za naj – tortu osvojila sedmo mesto

Udruženje poslovinih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela je na poziv novinarke Večernjih novosti, Dragane Zečević učestvovalo je na tradicionalnoj humanitarnoj manifestaciji „Naj-torte“. Ovu manifestacuju organizije Fondacija humanosti „Novosti“ i ona se već 29. put održava u veleprodaji “Delta Siti“ u Beogrdu.

Zahvaljujući donatoru, Visokoj školi strukovnih strudija – Čačak sa sedištem u Beogradu, Udruženje žena „Avenija“ se na ovoj manifestaciji takmičilo sa tortom u obliki manastira Gračanica.

Torta, manastir Gračanica, foto: „Avenija“

Manifestacija „Naj-torte“ održava se već 29 godina i zato je u skladu sa tim brojem dodeljeno 29 nagrada za učesnice u takmičenju. U pravljenju najlmaštovitijih torti i slatkiša učestvovalo je više od 150 žena iz čitave Srbije. U konkurenciji 29 najboljih, torta žena iz „Avenije“ je osvojila sedmo mesto.

Torte su i ove godine podeljene mališanima iz prihvatilišta i domova za nezbrinutu decu u Beogradu i Pančevu.

“Zahvaljujući donatorima pokazali smo da u svakoj prilici i na svakom mestu treba biti human, a značaj humanosti koju nam ukazuje naš narod iz ostatka Srbije, mi na Kosmetu osećamo svakodnevno. Zato je i red da uzvratimo!“, naglašava se u saopštenju medijima Udruženja žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela.

I.M.