ДВЕРИ: Србија треба да реагује на прекрајање историје од стране званичника из Црне Горе

Зашто Србија не реагује на изјаве Мила Ђукановића да је Србија пре сто година “трагично анексирала Црну Гору“ и да је Србија разлог уласка Црне Горе у рат?

Народни посланик Двери Иван Костић сматра да је ово наставак антисрпске кампање од стране званичне Црне Горе.

„Ово је још једна у низу изјава која има за циљ прекрајање историје и приказивање Србије као агресора, те наставак креирања раздора између братских народа. Званична црногорска политичка елита овим изјавама жели да нађе кривца за све своје неуспехе и за сав криминал и корупцију која захвата Црну Гору скоро 30 година“ – сматра Костић.

Срамота је што српски званичници не реагују на прекрајање историје и приказивање Србије, која је победница у Првом светском рату и која је процентуално изгубила највише људи у том рату, као некога ко је агресор и кривац за рат. Србија мора јасно показати не само званичној Црној Гори, већ и свету, да нећемо дозволити ново тумачење историје које нема додирних тачака са истином.

Српски покрет Двери ће наставити борбу против прекрајања историје, а такође ћемо се борити да Срби у Црној Гори добију статус конститутивног народа, јер само тако могу себи обезбедити опстанак на овом простору.