Porodica Jovanović iz Gornje Gušterice dobila krov nad glavom

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. uručio je danas ključeve novoizgrađene kuće porodici Jovanović iz Gornje Gušterice, koja je do sada živela u teškim uslovima.

„Lično, kao čovek, sam zadovoljan što smo uspeli da usrećimo porodicu Jovanović, koju smo već dugo vremena pomagali i ovo je krna naše pomoći. Zahvalan sam izvođaču radova, kuća završena mesed dana pre roka jer je želja porodice bida da se u svoj novi dom useli pre krsne slave. Veoma mi je drago što će u novoj kući dočekati goste i proslaviti Aranđelovdan“, kazao je Popović.

Popović je ključeve nove kuće uručio domaćinu Zoranu, a i domaćica Snežana nije krila svoju radost.

„Kuća je veoma lepa. Nema više vangli i korita punih vode zbog krova koji je prokišnjavao na staroj kući. Kada mi dođu unuci boraviće na suvom“, ispričala je Snežana.

Nova kuća Jovanovića je površine 62 metara kvadratnih i sastoji se od dnevnog boravka sa trpezarijom, dve spavaće sobe, hodnik i kupatilo. Izgrađena je sredstvima opštine Gračanica, na osnovu Pravilnika i programa socijalne karte, koji predviđa finansiranje posebnih programa stanovanja.

Popović je istakao da će opština Gračanica nastaviti da pomaže ugrožene porodice.

Drva za ogrev za porodicu Petrović iz Gračanice
Drva za ogrev i životne namirnice uručene porodici Petrović iz Gračanice

Predsetavncici opštine Gračanica u društvu gradonačelnika Srđana Popovića obišli su danas braću Petrović iz Gračanice, koji su ostali bez roditalja, dopremivđi im tom prilikom drva za ogrev i pakete i jednu količinu  životnih namirnicama.

Nemanja, Mihajlo i Strahinja Petrović bili su u školi, pa se u njihovo ime opštini Gračanica na dopremljenoj pomoći zahvalio stric Vladimir koji brine o njima .