Суви До: Подељени кључеви од 16 станова за социјално угрожене породице из околине Липљана

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић уручио је у Сувом Долу кључеве од 16 станова социјално угроженим породицама и младим брачним паровима. „Пројекат социјалног становања један од најзначајнијих у општини Грачаница у области бриге о људима“, нагласио је Поповић.

Први човек Грачанице је истакао да уколико стабилизујемо породице, можемо да опстанемо овде.

„ Ово је срећан дан за мене, а верујем и за шеснаест породица које смо успели да удомимо. Не планирамо да станемо на овоме, имамо планове и за наредну годину, јер нам је приоритет да младим брачним паровима и социјалним категоријама којима немају начин да себи обезбеде дом омогућимо најосновније услове за живот“, рекао је Поповић.

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић додељује кључеве младим брачним паровима, фото: општина Грачаница

Потврђено је да је 24 стана у Лапљем Селу у завршној фази и да се очекује да ће и они врло брзо бити додељени онима којима су најпотребнији.

„Осим тога у току је изградња још 12 стана у Доњој Гуштерици. То говори да се општина Грачаница труди да помогне онима којима је помоћ потребна“, додао је Поповић.

Фото: инфо служба Општине Грачаница

Четворочлана породица Јанковић кров над главом чекала је више година.

„Након 15 година у туђој кући добили смо свој кров над главом. Велики је ово догађај за нас, посебно јер вечерас прослављамо славу и у будуће ћемо госте дочекивати у свом дому. Захваљујемо се општини Грачаница и председнику Срђану Поповићу што су нам помогли“, рекао је Сузан Јанковић.

Уговор о коришћењу стана у Сувом Долу потписала је и трочлана породица Чепкеновић.

„Презадовољни смо, за нас ово значи нови почетак и нови живот. Живели смо шест година као подстанари у кући у Липљану. Захваљујемо се општини и председнику“, казао је Александар Чепкеновић.

Власници станова у Сувом долу са председником Општине Грачанаица

Стан је добила и четворочлана породица Јовић из Сувог Дола.

„Осећамо се веома лепо и ово је за нас један од најсрећнијих дана у животу. Решили смо велико животно питање и верујем да ће од данас бити много лакше. Значи нам много, да живимо овде, да и даље стварам породицу“, каже Иван Јовић.

У Сувом Долу средствима општине Грачаница изграђене су четири зграде са укупно 16 стамбених јединица намењених социјално угроженим породицама и младим брачним паровима. Девет породица уговоре о коришћењу станова потисало је почетком јула, а преосталих седам породица то је учинило данас, након чега је у Сувом Долу организована додела кључева.

(инфомративна служба ОГ)