Весељи у Бриселу са Могеринијевом

Председник Скупштине Косова, Кадри Весељи борави у Бриселу, где се састао са високом представницом  за спољну политику и безбедност Европске уније, Федериком Могерини, саопштила је служба за односе са јавношћу Скупштине Косова.

Весели и Могеринијева су разговарали о  ситуацији на Косову и путу ка европским интеграцијама, са посебним нагласком на реализацији процеса визне либерализације.

Кадри Весељи и Федерика Могерини

Шеф Скупштине Косова рекао је да је Косово испунило све потребне критеријуме за либерализацију визног режима. Он је оценио да је чланство у ЕУ национални циљ Косова и да  представља политички консензус свих субјеката.

Председник косовске Скупштине  је потврдио институционалну одлучност Косова да сва отворена питања између суседа реши дијалогом ,посебно са Србијом, и изразио уверење да ће дијалог између, како је рекао, „две земље“ бити закључен њиховим међусобним признавањем .

Висока представница ЕУ, Федерика Могерини је потврдила подршку и посвећеност Европске уније Косову на европском путу,  али и на јачању унутрашњих капацитета.

И.М.