28. јун: Велика хуманитарна пошиљка у медициској опреми за болнице широм Србије и Републике Српске

Међународна хуманитарна организација „28. Јун“ у сарадњи са компанијом  „Supplies Over Seas” послала је контејнер помоћи дуг 12 метара и тежак 8 тона,  који садржи медицинску помоћ из Луисвила, Кентакија, а који би требало да стигне у Србију пре Нове године.

Пошиљка садржи неопходне машине за анестезију, рендген, машине за ултразвук и ЕКГ, електричне болничке кревете, неопходне мониторе и остале ствари које су тражиле болнице широм региона. Вредност контејнера је процењена на 700.000 долара, док ће други контејнер стићи из Швајцарске, одакле стижу и Божићни поклони и хуманитарни пројекти везани за Цркву.

„Процењујемо да ће вредност укупне помоћи током празника прећи износ од милион долара”, саопштено је из хуманитарне организације „28. јун“.

Како се даље наглашава контејнер ће стићи у медицински центар Ниш, где ће нешто опреме бити инсталирано, док ће остатак бити послати болницама и клиникама широм Србије, Републике Српске, Крајине и Црне Горе.

Хуманитарна организација „28.јун“  већ дуже време сарађује са медицинским центром у Нишу; 500.000 долара вредна медицинска опрема је послата 2013. године.

28 јун је међународна хуманитарна организација са специјалним консултативним статусом при УН-у. Основана 2012. године, а до данас је донирала 184 тоне хуманитарне, медицинске и помоћи против непогода у вредности од преко 6,1 милион долара западном Балкану.