Канцеларија за КиМ: Хапшење у Медраговцу, последњи очајнички покушаји злочиначких структура у Приштини

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује наставак терора над Србима на Косову и Метохији, и захтева хитно ослобађање Милене Милојковић и Милоша Ивковића из Медвеђе који су брутално отети од стране такозване косовске полиције приликом породичне посете у селу Медреговац.

„Екстремисти из Приштине наложили су чак да се деци забрани да посећују своје родитеље на Косову и Метохији, што додатно потврђује да њихова једнострана дестабилизација нема за примарни циљ било какав трговински или политички обрачун са Београдом, већ да је реч о злочиначком плану да се Срби изложе свим могућим притисцима како би се иселили из наше јужне покрајине“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Из Канцеларије апелујемо на српски народ на Косову и Метохији да буде стрпљив и издржи, јер ће, наглашава се, у предстојећим данима сасвим сигурно бити нових појединачних провокација и притисака са циљем да се наш народ онеспокоји и застраши.

„Ово су последњи, очајнички покушаји шовинистичких структура у Приштини да обезбеде свој политички опстанак, и прави начин да им се узврати јесте да се на притиске не одговара страхом и паником, већ стаменим и пркосним грађанским отпором и несаломивошћу, јер наш народ ни у тежим ситуацијама није дозвољавао да зло и фанатизам преобучених терориста превладају.

Држава Србија и Канцеларија за Косово и Метохију ће свима који на овај начин буду изложени насиљу и неправди пружити сву потребну правну и другу помоћ“, закључује се на крају саопштења.